close
دانلود آهنگ جدید
نکاتی برای سرخ کردن غذا

مجله جامع رفیق شامل اخبار ، سلامت ، فناوری ، فرهنگ و هنر ، گردشگری ، خانه داری و...

قبل از اینكه مواد غذایی را در داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم كنید (به طور مثال حدود 190 درجه سانتیگراد). در این حرارت سریعا در

 

اصولی برای سرخ کردن غذا,تکنیک های سرخ کردن غذا

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید


قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.


قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود.

قبل از اینكه مواد غذایی را در داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم كنید (به طور مثال حدود 190 درجه سانتیگراد). در این حرارت سریعا در سطح مواد غذایی، لایه محافظی (شبیه یك لایه عایق) تشكیل می‌شود. در این صورت روغن نمی‌تواند از ماده غذایی عبور كند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم پخته و سرخ می‌شود.

اگر روغن تا این درجه حرارت داغ نشده باشد، قبل از اینكه لایه عایق تشكیل شود، روغن به درون غذا نفوذ می‌كند و باعث می‌شود غذا حالت روغنی (گریسی) پیدا كند و اگر روغن زیادتر از حد داغ شود، باعث می‌شود لایه محافظ قبل از آنكه غذا فرصت پخته شدن داشته باشد، بسوزد.

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می‌آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.

از ظروف آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نکنید. نمک به کار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و سبب نفوذ آلومینیوم به درون روغن می‌شود که مسمومیت زا است. از ظروف آهنی و مسی هم اجتناب کنید، زیرا روند تخریب روغن را تسریع می‌کنند.

سبزیجات فریز شده را در حالت یخ‌زده سرخ کنید تا جذب روغن در آنها به كمترین میزان برسد.

از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب کنید، زیرا باعث می‌شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن قبل از تشکیل لایه عایق به داخل غذا نفوذ کند و غذا چرب شود.

همیشه اول روغن را 8-7 درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا به روغن باعث می‌شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید که اگر این حرارت از 8-7 درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می‌رسد.

روغن مناسب برای سرخ كردن ماهی، روغن كانولا می‌باشد، زیرا نقطه دود بالایی دارد و باعث برشته شدن سطح خارجی ماهی و آبدار ماندن قسمت‌های درونی می‌گردد.

عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن
1- مدت استفاده: از آنجایی که روند اکسیداسیون و تخریب روغن با نور و حرارت تسریع می‌گردد، مدت زمانی كه روغن در معرض نور، حرارت و اکسیژن است، باید مورد توجه قرار گیرد.


2- آب: هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می‌شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن در ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می‌شود رطوبتی که از غذا به صورت بخار خارج می‌شود به داخل روغن برگردد.


3- ذرات خارجی: هرچه ناخالصی‌هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی‌ها و ... بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع‌تر اکسید می‌گردد.


4- تعداد دفعات استفاده: هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریع‌تر اکسید می‌گردد. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می‌شود «ویسکوزیته» آن تغییر یابد (مشکل‌تر و به طور غیرروان از ظرف ریخته‌ می‌شود).
5- مخلوط کردن چند نوع روغن: مخلوط کردن روغن‌ها با هم نقطه دود را پایین می‌آورد.

برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مدنظر داشته باشید
- به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید روغن سرد شود.


- به محض سرد شدن روغن آن را تصفیه کنید (از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه‌ای بریزید و در ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.


- این ظرف را در جای تاریک (ترجیحا در یخچال)، نگهداری نمایید (ممكن است این روغن در یخچال ظاهر ابر مانند پیدا کند که این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود).
- بعد از هربار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.

با بروز نشانه‌های زیر روغن را دور بریزید
ایجاد کف در سطح روغن.
تیره شدن روغن.
بوی نامطبوع.
عدم تشکیل حباب روی روغن هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می‌اندازید.
غیرروان بودن روغن (هنگام ریختن آن در ظرف).

نتیجه گیری
كیفیت غذاهای سرخ شده نه تنها به نوع غذا و شرایط سرخ كردن بستگی دارد، بلكه به نوع روغن مورد استفاده جهت سرخ كردن هم وابسته است. انتخاب پایدارترین روغن برای فرآیند سرخ كردن، كمترین تخریب و آسیب را در بردارد و غذایی با كیفیت بالاتر تولید خواهد كرد.



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 230
:: ارسال شده در: آشپزی , نکات آشپزی ,

:: مطالب مرتبط:
کینوا یا خاویار گیاهی چیست و چه خواصی دارد؟
طرز تهیه ترایفل اوریو مناسب یلدا

:: برچسب‌ها: نکاتی برای سرخ کردن غذا , برای سرخ کردن غذا , سرخ کردن غذا , سرخ کردن , عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن , قابلیت دوباره استفاده کردن روغن , دوباره استفاده کردن روغن , ظروف آلومینیومی , ظروف , ظروف آلومینیوم , آلومینیوم , نکات مهم آشپزی , نکات مهم , نکات آشپزی , آشپزی , نکات , ظروف آهنی , مسی , سبزیجات فریز شده , سبزیجات فریز ,
نویسنده
نویسنده : aseman
تاریخ : [پنجشنبه 18 شهريور 1395 ] [ 10:16]
تاریخ
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
آخرین مطالب ارسالی
آشنایی با انواع نمک خوراکی و خواص آنها تاریخ : سه شنبه 27 فروردین 1398
با خواب بعد ناهار چه کنیم ؟ تاریخ : دوشنبه 26 فروردین 1398
علائم و درمان کندرومالاسی یا نرمی کشکک زانو تاریخ : یکشنبه 25 فروردین 1398
آموزش بکاپ گیری از گوشی های اندرویدی تاریخ : جمعه 23 فروردین 1398
آثار و زندگی پر فراز و نشیب صادق هدایت! تاریخ : چهارشنبه 21 فروردین 1398
۴ اشتباه ساده که امنیت گوشی را به خطر می‌اندازند! تاریخ : سه شنبه 20 فروردین 1398
۹ راهکار برای حفظ سلامتی جسمی و روحی در محیط کار تاریخ : یکشنبه 18 فروردین 1398
۶ ماسک صورت مخصوص شب برای داشتن پوستی رویایی تاریخ : جمعه 16 فروردین 1398
آخرین ارسال های انجمن
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 1725
کل نظرات کل نظرات : 200
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 10
تعداد اعضا تعداد اعضا : 82

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 39
باردید دیروز باردید دیروز : 1,598
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 24
بازدید هفته بازدید هفته : 7,518
بازدید ماه بازدید ماه : 24,593
بازدید سال بازدید سال : 594,206
بازدید کلی بازدید کلی : 1,581,192

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 18.210.22.132
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
RSS

Powered By
UstA
Translate : UstA

logo-samandehi