close
دانلود آهنگ جدید
اخبار پزشکی

مجله جامع رفیق شامل اخبار ، سلامت ، فناوری ، فرهنگ و هنر ، گردشگری ، خانه داری و...

اخبار پزشکی


انواع نمک

نمک احتمالا یکی از مهم‌ترین مواد اولیه‌ی جهان در تهیه غذاست. بدون نمک بسیاری از غذاها بی‌مزه خواهند بود. البته تمام نمک‌ها به یک شیوه تولید نمی‌شوند. انواع مختلفی از نمک وجود دارد که می‌توانید از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنید. رایج‌ترین انواع نمک شامل نمک سفره، نمک صورتی هیمالیا، نمک دریایی، نمک کوشر و نمک سلتی است. انواع نمک نه تنها از نظر بافت و مزه با هم تفاوت دارند، بلکه میزان سدیم و مواد معدنی آن‌ها هم یکسان نیست. در این مقاله به تفاوت میان رایج‌ترین انواع نمک می‌پردازیم و خواص تغذیه‌ای آن‌ها را با هم مقایسه می‌کنیم.

نمک چیست؟

نمک یک بلور معدنی است که از ترکیب دو عنصر سدیم (Na) و کلر (Cl) ساخته می‌شود.  سدیم و کلر جزو مواد ضروری مورد نیاز برای بدن هستند چراکه در ارسال پیام‌های عصبی به مغز و اعصاب کمک می‌کنند.

اکثر نمک‌های موجود در دنیا یا از معادن نمک استخراج می‌شوند یا از تبخیر آب دریا یا دیگر آب‌های معدنی به دست می‌آیند. نمک مصارف زیادی دارد ولی مهم‌ترین کاربرد آن مزه‌دار کردن غذاست. نمک همچنین برای نگهداری از مواد غذایی هم کاربرد دارد، چرا که مانع از رشد باکتری در محیط می‌شود.

دلیل این که نمک معمولا برای سلامتی مضر تلقی می‌شود این است که مصرف میزان زیاد آن باعث افزایش فشار خون خواهد شد. با این که تحقیقات نشان داده کاهش مصرف نمک فشار خون را پایین می‌آورد، اما هیچ شواهدی وجود ندارد که کاهش نمک از سکته قلبی، مغزی یا مرگ پیشگیری می‌کند.

بیشترین میزان سدیم رژیم غذایی از مصرف غذاهای فرآوری شده ناشی می‌شود. پس اگر شما بیشتر غذاهای فرآوری نشده مصرف می‌کنید نباید نگران اضافه کردن کمی نمک به غذای خود باشید.

نمک تصفیه شده (نمک سفره)

انواع نمک تصفیه شده

نمک سفره رایج‌ترین نوع نمک است که معمولا به شدت تصفیه و تمام ناخالصی‌ها و مواد معدنی از آن گرفته می‌شود. مشکل اصلی نمک تصفیه رطوبت گرفتن و چسبندگی آن است. به همین جهت به آن موادی به نام Anti Caking اضافه می‌کنند که ذرات آن به هم نچسبد. نمک تصفیه شده تقریبا کلرید سدیم خالص (بیش از ۹۷ درصد) است. البته در بسیاری از کشورها به نمک تصفیه شده ید اضافه می‌کنند.

کمبود ید در افراد منجر به کم‌کاری تیرویید، کم‌توانی ذهنی و بسیاری از مشکلات دیگر می‌شود. از این رو، یددار کردن نمک تصفیه شده یک حرکت بزرگ و موفق جهت برطرف کردن کمبود ید در افراد جامعه است که در بسیاری از کشورها انجام می‌شود.

اگر تصمیم دارید مصرف نمک تصفیه شده یددار را با نمک بدون ید جایگزین کنید، حتما در کنار آن غذاهایی مصرف کنید که منبع خوبی برای دریافت ید باشند؛ مانند ماهی، لبنیات و تخم مرغ.

نمک دریایی

نمک دریا چیست

نمک دریایی از تبخیر آب دریا به دست می‌آید و مانند نمک تصفیه شده بخش بیشتر ترکیب آن کلرید سدیم است. اما با توجه به مکانی که از آن به دست آمده و نوع تصفیه، معمولا مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم، آهن و روی هم دارد.

هرچقدر نمک دریا تیره‌تر باشد، میزان ناخالصی و مواد معدنی آن بیشتر است. البته با توجه به آلودگی اقیانوس‌‌ها و دریاها، ممکن است نمک دریایی فلزات سنگین مثل سرب هم داشته باشد.

علاوه بر این نمک دریا حاوی میکروپلاستیک‌ (ذرات میکروسکوپی ضایعات پلاستیکی) است. پیامدهای وجود میکروپلاستیک‌ها در غذای انسان هنوز کاملا شفاف نشده است اما برخی محققان معتقدند که احتمال خطرناک بودن آن پایین است.

برخلاف نمک تصفیه شده معمولی، نمک دریا دانه درشت است و معمولا کمتر آسیاب می‌شود. وقتی نمک دریا را بعد از پخت روی غذا می‌ریزید احساس متفاوتی در دهان‌تان خواهید داشت و طعم قوی‌تری با ترکیدن هردانه نمک احساس خواهید کرد.

مواد معدنی و ناخالصی‌هایی که در نمک دریایی وجود دارد هم روی مزه آن هم تاثیر می‌گذارد. بنابراین ممکن است مزه نمک دریایی برندهای مختلف تفاوت زیادی با هم داشته باشد.

نمک صورتی هیمالیا

نمک صورتی

نمک صورتی هیمالیا از معدن کیهوره پاکستان، دومین معدن بزرگ نمک در جهان به دست می‌آید. نمک هیمالیا معمولا حاوی مقداری اکسید آهن (زنگ آهن) است و به همین دلیل رنگ آن صورتی است.

این نمک رنگی همچنین حاوی مقادیری کمی کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم است و در نتیجه کمتر از نمک تصفیه شده سدیم دارد.

بسیاری از افراد طعم نمک هیمالیا را به دیگر انواع نمک ترجیح می‌هند. اما در واقع تفاوت اصلی نمک صورتی هیمالیا با دیگر انواع نمک در رنگ آن است که می‌تواند جذابیت ویژه‌ای به بشقاب غذا بدهد.

نمک کوشر (نمک حلال)

نمک بدون ید

کوشر به معنای حلال است و این نام را به این دلیل روی آن گذاشته‌اند که بخش مهمی از آداب و رسوم آشپزی یهودیان است.

یهودیان اعتقاد دارند برای حلال شدن گوشت، خون باید کاملا از آن خارج شده باشد. بافت درشت دانه‌های نمک کوشر به خارج کردن خون از گوشت کمک می‌کند.

تفاوت اصلی نمک کوشر با نمک تصفیه شده معمولی، درواقع ساختار دانه‌های آن است. آشپزان حرفه‌ای در سراسر دنیا، به دلیل درشتی دانه‌‌ها و راحتی استفاده از آن با دست برای پاشیدن روی غذا، نمک کوشر را به نمک‌های دیگر ترجیح می‌دهند.

نمک کوشر بافت و طعم متفاوتی در دهان دارد اما اگر آن را در حین پخت به غذا اضافه کنید، تفاوتی از نظر طعم با نمک‌های دیگر احساس نخواهید کرد.

در نمک کوشر از موادی مانند Anti Caking کمتر استفاده می‌شود. همچنین اگر به دنبال نمک بدون ید هستید، این نمک معمولا ید کمتری نسبت به نمک تصفیه شده دارد.

به این نکته هم توجه کنید که یک قاشق چای‌خوری نمک کوشر وزن بسیار سبک‌تری از یک قاشق چای‌خوری نمک تصفیه شده دارد؛ پس هنگام آشپزی از آن‌ها به یک میزان استفاده نکنید چون در نهایت ممکن است غذای شما یا شور شود یا بی‌نمک.

نمک سلتی

نمک سلتی

نمک سلتی یا Celtic Salt نوعی نمک دریایی است که ابتدا در کشور فرانسه محبوب شد. این نمک خاکستری رنگ است و مقداری آب دارد؛ به همین دلیل همیشه مرطوب است.

نمک سلتی هم مواد معدنی دارد و سدیم آن نسبت به نمک تصفیه شده اندکی کمتر است.

تفاوت مزه در انواع نمک

طرفداران غذا و سرآشپزها نمک خوراکی خود را براساس مزه، بافت، رنگ و سهولت در استفاده انتخاب می‌کنند. ناخالصی‌ها مثل وجود مواد معدنی، می‌تواند روی رنگ و مزه نمک تاثیر بگذارد.

اندازه دانه‌ها هم می‌تواند روی چگونگی مزه کردن نمک در دهان تاثیر بگذارد. نمک‌های دانه درشت، مزه قوی‌تر و طولانی‌تری روی زبان دارند. البته این درصورتی است که نمک دانه درشت را روی بشقاب غذای آماده شده بریزید نه هنگام آشپزی.

میزان مواد معدنی

تحقیقات نشان داده است میزان مواد معدنی موجود در انواع نمک باهم متفاوت است. در جدول زیر تفاوت انواع نمک تصفیه شده، نمک هیمالیا، نمک دریا و نمک سلتی را مشاهده می‌کنید.

نمک پتاسیم

همانطور که مشاهده می‌کنید، نمک سلتی کمترین میزان سدیم و بیشترین میزان کلسیم و منیزیم را دارد. نمک هیمالیا هم دارای میزانی پتاسیم است.

به یاد داشته باشید که این اعداد در واقع درصد وجود هرکدام از این مواد در ۱۰۰ گرم نمک هستند؛ یعنی مثلا برای به دست آوردن ۰.۳ منیزیم موجود در نمک سلتی باید ۱۰۰ گرم نمک سلتی مصرف کنید که مقدار بسیار زیادی است!

به همین دلیل، منطقی نیست که دلیل انتخاب ما بیشتر بودن املاح معدنی موجود در یک نمک باشد. این مقدار مواد معدنی در برابر میزانی که از مصرف غذاها جذب می‌کنید بسیار ناچیز است.

کدام نوع نمک سالم‌تر است؟

انواع نمک

هنوز هیچ تحقیقی تفاوت تاثیر نمک‌های مختلف روی سلامتی را با هم مقایسه نکرده است. اما اگر هم چنین تحقیقاتی انجام شود، تفاوت شاخصی پیدا نخواهد کرد. اکثر نمک‌ها شبیه یکدیگرند و از کلرید سدیم و مقدار جزئی مواد معدنی تشکیل می‌شوند.

تنها مزیت انتخاب نمک‌هایی که کمتر فرآوری شده‌اند، اجتناب از افزودنی‌ها و مواد Anti Caking یا ضد چسبندگی است که در نمک تصفیه شده معمولی وجود دارد.

کلام آخر

شاید بتوان گفت نمک پرمصرف‌ترین چاشنی در جهان است. بسیاری از افراد اعتقاد دارند نمک برای سلامتی مضر است اما به این راحتی نمی‌توان این موضوع را پذیرفت.

نمک تصفیه شده رایج‌ترین نوع نمک مصرفی در اکثر کشورهاست. اما انواع دیگری مانند نمک دریایی، نمک صورتی هیمالیا، نمک سلتیک و نمک کوشر هم وجود دارد.

تفاوت کمی از نظر مواد مغزی بین انواع نمک وجود دارد، گرچه نمک‌های تصفیه نشده مواد افزودنی کمتری دارند، ولی تفاوت اصلی در بافت، اندازه دانه‌ها و مزه است.

پس پیشنهاد می‌کنیم انواع نمک خوراکی را امتحان و نمکی را که برای شما مناسب‌تر است انتخاب کنید.

منبع: دیجی مگ



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 131
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [سه شنبه 27 فروردين 1398 ] [ 13:33]
تاریخ

 

 

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد شاغل با آن درگیر هستند،کاهش انرژی و احساس خواب آلودگی بعد از ناهار است. به احتمال زیاد شما هم بعد از تمام شدن ناهار و زمانی که به میز کار خود برگشته‌اید، با خمیازه‌های متوالی مواجه می‌شوید و از خود می‌پرسید چرا ریتم شبانه روزی بدنتان دچار مشکل شده است. پاسخ این است: سکونی در ریتم بیولوژیکی بدن وجود دارد که در زمان ظهر و با مصرف غذا به وجود می‌آید و باعث احساس خواب آلودگی در فرد می‌شود. در واقع شروع روند گوارش و هضم است که این حس را در بدن شما ایجاد می‌کند. با مصرف غذا سطح قند خون بالا می‌رود ولی بعد از گذشت حدود یک ساعت از صرف ناهار، قند خون و انرژی بدن به تدریج پایین می‌آیند. برای اینکه با این روند بجنگید و بتوانید از خستگی و کاهش انرژی خود نجات پیدا کنید، برخی از این راهکارهای ساده به کمکتان می‌آیند.

  1. در وقت ناهار کمی ورزش کنید

خواب آلودگی

انجام فعالیت‌های فیزیکی جریان خون را تقویت می‌کند. اکسیژن مواد غذایی لازم را به بافت‌های ماهیچه‌ای بدن می‌رساند و انرژی بدن را به طور طبیعی افزایش می‌دهد. یکی از روش‌های جلوگیری از خواب آلودگی بعد از ناهار رفتن به سراغ ورزش‌های سبک است. چند حرکت کششی ساده انجام دهید، به جای استفاده از آسانسور با پله به طبقه مورد نظر بروید و در محل کار کمی قدم بزنید. این راهکارهای ساده می‌توانند انرژی را به شما بازگرداند. به گفته محققین دانشگاه تورنتو، خوردن بی‌وقفه ناهار و نداشتن استراحت در حین آن، احساس خواب آلودگی و نبود انرژی را بیشتر می‌کند.

  1. به پارک بروید

استراحت حین کار

اگر برایتان مقدور است برای انجام حرکات ورزشی به پارک نزدیک محل کار خود بروید. یکی از مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد افرادی که در محیطی مانند پارک حضور پیدا می‌کنند، در تست‌های مربوط به حافظه و دقت نتایج بهتری نشان می‌دهند. طبیعت دقت و توجه غیر ارادی ما به اطراف را تقویت می‌کند، در این حالت بدون نیاز به تمرکز قوی، به اطراف خود دقت بیشتری خواهید داشت. این نکته به مغز کمک می‌کند تا توجه مستقیم خود را نیز بهبود بخشد. شما به همین منوال می‌توانید تمرکز مورد نیاز برای انجام کار خود در آن لحظه را به دست بیاورید. به همین دلیل است که بعد از بازگشت از پارک احساس سبکی و شادابی بیشتری نسبت به قدم زدن در خیابان می‌کنید.

  1. با حیوانات ارتباط برقرار کنید

حیوانات خانگی

مطالعه‌ای که در دانشگاه دامپزشکی میزوری انجام شد، نشان داد تعامل با حیوانات سطح هورمون اکسی توسین را افزایش می‌دهد. این هورمون توانایی مهار کردن هورمون استرس را دارد و احساس آرامش و تمرکز بیشتری را به شما باز می‌گرداند. حتی فکر کردن در مورد حیوان خانگی هم همین تأثیر را در بدن نشان می‌دهد. می‌توانید عکسی از حیوان خانگی خود را روی میز کارتان قرار دهید و اجازه دهید فکر بغل کردن و گذراندن وقت با او بعد از ساعات کاری، بتواند با بی‌حوصلگی و خستگی ظهر شما مبارزه کند. حتی مشاهده ویدیو و کلیپ‌های بامزه حیوانات هم می‌تواند احساسات مثبت را درون شما افزایش دهد.

  1. قهوه را به موقع بنوشید

قهوه برای خواب آلودگی

قهوه یک ماده خوراکی انرژی‌بخش است ولی به زمان نوشیدن آن در روز باید دقت کنید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند مصرف کافئین در هر ساعتی قبل از شام، مشکلی به وجود نمی‌آورد. ولی مصرف کافئین حتی در ساعات بعد از ظهر هم بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بر خواب شبانه اثر می‌گذارد. مصرف بی‌موقع کافئین چرخه نادرستی را به وجود می‌آورد که ممکن است باعث احساس خستگی در ساعات عصر شود. آدامس بجوید

مطالعات نشان می‌دهند دانشجویانی که قبل از شروع آزمون و نه در طول آن، آدامس می‌جوند، نتایج بهتری دریافت می‌کنند. شما هم می‌توانید برای تمرکز بیشتر و دوری از احساس خواب آلودگی آدامس بجوید. البته پیشنهاد می‌شود زمان جویدن آن را بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در نظر بگیرید چرا که زمان طولانی‌تر هم باعث کاهش تحریکات ذهنی می‌شود.

  1. آب بنوشید

کم خوابی و کم آبی بدن

یکی از دلایل خستگی، بی‌حوصلگی و مشکلات تمرکزی، نبود آب کافی در بدن است. روز خود را با یک لیوان بزرگ آب شروع کنید چرا که در تمام طول شب هیچ میزان آبی وارد بدن نشده و به همین دلیل سطح مایعات بدن کاهش یافته است. در صورت امکان روزی ۸ لیوان آب بنوشید تا دچار کم آبی بدن و عوارض آن نشوید.

  1. به موسیقی گوش دهید

فواید موسیقی حین کار

گوش دادن به موسیقی در حین کار می‌تواند بهره بری را افزایش دهد. تحقیقی در دانشگاه میامی انجام شد که در آن ۵۶ شرکت کننده برای مدت سه هفته در حین کار به موسیقی گوش دادند. نتیجه نشان داد این افراد زمانی که موسیقی را قطع می‌کردند، کیفیت کارشان کمتر می‌شد و زمان بیشتری برای انجام وظایف و کارهای مختلف نیاز داشتند.

مصرف فست فود را کاهش دهید

عوارض فست فود

غلات تصفیه شده نان‌های ساندویچی و مانند آن به سرعت هضم می‌شود. این مسئله افزایش و کاهش میزان قند خون را سرعت می‌بخشد و به دنبال آن بر کاهش انرژی نیز تأثیرگذار است. شاید در حین مصرف این مواد غذایی ابتدا احساس هوشیاری کنید، ولی افت سریع قند خون باعث کسل شدنتان می‌شود. غذاهایی که بیشتری میزان انرژی را به وجود می‌آورند شامل پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و کربوهیدرات پیچیده مانند حبوبات و غلات هستند. سبزیجات برگی سبز مانند اسفناج و کلم پیچ حاوی آهن هستند و به کاهش خستگی کمک می‌کنند

  1. کم‌تر غذا بخورید

حجم وعده ناهار

مصرف حجم زیادی از غذا برای وعده ناهار سرعت هضم و گوارش را کاهش می‌دهد و باعث احساس باد کردن و ناراحتی می‌شود. اگر از خانه غذا می‌برید، بهتر است ظرف غذای کوچک‌تری بردارید. چون زمانی که ظرف خالی می‌شود ذهن احساس سیری می‌کند و با این کار شما زودتر سیر می‌شوید. اگر هم از رستوران غذا تهیه می‌کنید، می‌توانید ابتدا نیمی از غذای درون بشقاب خود را جدا کنید و سپس باقی مانده را بخورید. اگر بعد از خوردن این حجم هنوز احساس سیری نمی‌کردید، ۲۰ دقیقه صبر کنید تا پیام سیر شدن به مغزتان برسد.

وعده ناهار را حذف نکنید

حذف وعده ناهار

زمانی که حجم کار زیاد می‌شود، ممکن است خوردن ناهار به تعویق بیفتد. ولی به هیچ وجه اجازه ندهید از مصرف مواد غذایی و خوراکی بیش از ۴ یا ۵ ساعت بگذرد. می‌توانید از میان وعده‌های حاوی پروتئین و کربوهیدرات پیچیده استفاده کنید. خوراکی‌هایی مانند هوموس، سبزی، تست نان غلات، کره بادام زمینی، ماست یونانی و میوه گزینه‌های مناسبی محسوب می‌شوند.

  1. به میزان کافی بخوابید

خواب کافی

افرادی که به طور میانگین ۷-۸ ساعت در طول روز می‌خوابند، بازدهی و عملکرد بهتری دارند. کمبود خواب، باعث می‌شود ریتم طبیعی شبانه روزی بدن به هم بریزد و گاهی این اختلال در بعد از ظهر بیشتر شود. طوری که در طول روز احساس خستگی داشته باشید و در ساعات ظهر این خستگی افزایش یابد. پس بهتر است خواب شبانه خود را به اندازه کافی برنامه‌ ریزی کنید.

منبع: دیجی مگ



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 140
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [دوشنبه 26 فروردين 1398 ] [ 22:29]
تاریخ

سلامت روان در محیط کار

اکثر افراد کارمند در طول هفته به طور متوسط حدود ۴۵ ساعت را در محیط کار خود به فعالیت می‌پردازند. این میزان ساعت بدون شک صرف تمرکز بر روی اموری غیر از مراقبت از سلامتی جسمی و روحی می‌شود. این افراد برای حفظ تندرستی و سلامت روان در محیط کار  باید یک سری اصول را رعایت کنند.

در صورت عدم رعایت این اصول، فرد کارمند در مدتی کوتاه با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد. میزان ساعت‌های کاری در مورد مدیران شرکت‌ها و صاحبان کسب‌وکار گاه حتی بسیار طولانی‌تر از استاندارد است. افرادی از این دست تمام روز تا ساعات پایانی شب را به کار و فعالیت می‌پردازند. بدون شک حجم زیاد کار بدون مراقبت از تندرستی، ضعف و بیماری را به دنبال دارد و می‌تواند باعث شود کار دل‌خواه و درآمدمان را از دست بدهیم.

خطرات زیادی سلامتی روحی و جسمی ما را در محیط کار تهدید می‌کنند. با به‌کار بستن اصولی ساده اما کاربردی می‌توانیم این تهدید را برطرف کنیم. تغذیه‌ی صحیح و ایجاد رابطه‌ی سالم با اطرافیان از مهم‌ترین این اصول محسوب می‌شوند.

شاید بسیاری از ما برای ساعت‌هایی غیر از ساعت کاری برنامه‌هایی برای فعالیت‌های بدنی داشته باشیم. پیاده‌روی‌های پراکنده، کوهنوردی‌های سبک آخر هفته، استخر با دوستان و برنامه‌هایی از این دست هرچند برای بدن مفید هستند، اما مطمئنا کافی نیستند. فراموش نکنید که وضعیت تندرستی ما می‌تواند به صورت مستقیم تحت‌الشعاع فعالیت‌های طاقت‌فرسای کاری ما قرار بگیرد.

باید در نظر داشت هنگامی که از تندرستی صحبت می‌کنیم، منظور ما به صورت مشخص سلامتی جسمی و روانی به صورت همزمان است. به خاطر داشته باشید که داشتن یکی از این دو بدون وجود دیگری تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نیست. راه حل واقعی برای ایجاد تعادل میان میزان کار و تندرستی، توجه به اصول سلامتی در زمان تمام فعالیت‌های کوچک یا حیاتی است که هر روز انجام می‌دهیم.

در این مقاله چند راه‌کار مفید و اصولی برای حفظ تندرستی و سلامت روان در محیط کار را با هم بررسی می‌کنیم.

۱. هر روز حجم مناسبی آب بنوشید

هیچ‌وقت قدرت آب نوشیدن را در راستای حفظ سلامتی دست‌کم نگیرید. ۶۰ درصد بدن شما از آب تشکیل شده است. پس عجیب نیست اگر بدانیم بدن انسان برای رفع خستگی، انرژی دادن به عضلات، بالا بردن توان ذهنی، حفظ طراوت و شادابی پوست و کنترل اشتها به آب احتیاج دارد.

آب مورد نیاز بدن ما از طریق غذاها، میوه‌ها و سبزیجات و نوشیدنی‌های مختلف تامین می‌شود؛ اما همواره نوشیدن آب آشامیدنی تمیز و خالص بهترین راه برای آب‌رسانی به بدن و اعضای آن است.

تامین آب بدن علاوه بر موارد یاد شده فواید بیشمار مستقیم و غیرمستقیم دیگری هم دارد. فوایدی که با شروع نوشیدن ۴ تا ۶ لیوان آب در روز، به سرعت به آن‌ها پی خواهید برد.

۲. نوشیدن قهوه پس از ناهار را ترک کنید

قهوه پر طرفدارترین نوشیدنی جهان پس از آب به شمار می‌رود. وجود محرکی به نام کافئین می‌تواند در کوتاه‌مدت سطح هوشیاری شما را بالاتر برده و برای انجام فعالیت‌های ذهنی و جسمی به شما انرژی بدهد. اما فراموش نکنید شاید یک فنجان قهوه‌ی بیشتر بتواند انرژی لازم را برای یک ساعت کار بیشتر در آخر شب فراهم کند، اما بدون شک خواب آن شب را از شما خواهد گرفت.

خواب کافی و آرام یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای حفظ سلامتی است و کم‌خوابی به سرعت کارآیی شما را در محیط کار پایین خواهد آورد. فردای یک شب با خواب ناکافی مسلما یک روز کارآمد و مفید نخواهد بود. و فکر کنید فردای آن روز هم بخواهید کمبود انرژی خود را دوباره با قهوه جبران کنید.

اگر به قهوه علاقه دارید و از آن حسی خوب می‌گیرید، نوشیدن آن را به ساعات پیش از ناهار منتقل کنید. افتادن در چرخه‌ی قهوه‌ی آخر شب، بیدار خوابی، جبران کسالت با قهوه در روز بعد، پس از مدتی کوتاه به شدت شما را خسته و ضعیف خواهد کرد. از سوی دیگر محققان ثابت کرده‌اند نوشیدن زیاد قهوه می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شدید و در نتیجه کم شدن کارآیی شود.

۳. درست بنشینید

نشستن بخش بزرگی از طول ساعت کاری در بسیاری از مشاغل امروزی است. افراد کارمند مجبورند ساعت‌ها پشت میز خود بنشینند و امور مربوط به شغل خود را پیش ببرند. هرچند طریقه‌ی نشستن صحیح به سادگی قابل اجراست و یکی از مهم‌ترین راه‌کارها برای حفظ سلامتی در محیط کار محسوب می‌شود، اما بسیاری از ما این نکته را رعایت نکرده و در طول ساعات کاری فشار فرساینده‌ای را به بدن خود وارد می‌کنیم.

اولین چیزی که باید برای درست نشستن در نظر بگیرید، استفاده از یک صندلی استاندارد و خوب است. یک صندلی استاندارد باید راحتی و پشتیبانی کامل را برای پشت، کمر و نشیمنگاه فراهم کند. ارتفاع مناسب صندلی نسبت به سطح میز و محل قرارگیری مانیتور  از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

مراقب باشید پشتی صندلی شما از میزانی مشخص بیشتر به عقب خم نشود. قرار گرفتن بدن و ستون مهره‌ها در حالت عمودی باعث می‌شود تا کمترین فشار و احتمالا آسیب به بدن شما در طول ساعت کاری وارد شود.

۴. از جای خود برخیزید

حالا که فهمیدیم باید درست بنشینیم، وقت بلند شدن است. بدن‌ ما دوست ندارد برای مدت‌های طولانی در حالت ثابت و نشسته باقی بماند. نشستن طولانی باعث خستگی ماهیچه‌ها، گرفتن عضلات و خواب رفتن پاها می‌شود. همه این موارد را می‌توان از طریق انجام فعالیت‌های بدنی هر چند وقت یکبار رفع کرد.

بدن ما به صورت منظم احتیاج به حرکت و خون‌رسانی به تمام عضلات خود را دارد. بنابراین در طول زمان کاری هرچند ساعت یک بار از جای خود برخیزید و چند قدمی راه بروید. اجازه ندهید عضلات شما برای مدت طولانی در حالت ثابت بمانند. با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت، حرکات کششی آسان مناسب برای محل کار را پیدا می‌کنید. انجام دادن این حرکات علاوه بر رفع خستگی، از کسالت عضلات هم جلوگیری می‌کنند.

حتی برای حفظ سلامتی خود، بعد از ساعت کاری هم تکه‌ای از مسیر محل کار تا منزل را قدم بزنید. پیاده‌روی علاوه بر کمک به فعالیت عضلات و خون‌رسانی به اعضای بدن، به شما کمک می‌کند تا از افتادن در دام اضافه وزن فرار کنید.

۵. غذا و تنقلات روزانه را با احتیاط مصرف کنید

اکثر افراد همواره در حال مبارزه با وسوسه‌ی خوردن تنقلات هستند. ممکن است در حال انجام کارهای روزانه‌ی خود باشید و اصلا متوجه نوشید که بسته‌ی شکلات یا شیرینی و بیسکوییت جلوی دستتان کی تمام شده است!

مسلما در حین کار و به ویژه فعالیت‌های ذهنی بدن شما به خوراکی‌های قندی برای کسب انرژی احتیاج دارد. بنابراین قطع ناگهانی تنقلات و میان‌وعده‌ها هم اصلا پیشنهاد خوبی برای حفظ سلامتی نیست.

سعی کنید میان‌وعده‌های طبیعی و سالم را با تنقلات صنعتی و پر از مواد قندی جایگزین کنید. میوه‌های تازه و خشک، بیسکوییت‌های خانگی با قند کم و لقمه‌های کوچک و سالم می‌توانند میان‌وعده‌هایی مناسب برای طول ساعت کاری باشند.

بدن شما به انرژی نیاز دارد و باید این انرژی را از خوراکی‌ها کسب کند. پس چه بهتر که این انرژی از خوراکی‌های سالم و مقوی تامین شود.

از خوردن وعده‌های غذایی چرب و سنگین برای ناهار هم اجتناب کنید. میان وعده‌های پر انرژی و سالم را به یک ناهار سبک و مقوی متصل کنید تا در عین احساس سبکی، انرژی لازم برای کار جسمی و ذهنی در اختیار داشته باشید.

۶. نظافت شخصی و محیط را رعایت کنید

محیط کار و بدن ما مرتبا با آلودگی‌های مختلف در تماس هستند. کیبورد و ماوس کامپیوتر و میز کار به خاطر تماس مداوم با دست‌های ما آلودگی جذب می‌کنند و همین نکته می‌تواند حفظ سلامتی ما را با خطرات جدی مواجه کند. فضای کاری ما با باکتری‌های مختلف احاطه شده و شستن چندباره‌ی دست‌ها در طول روز ساده‌ترین و البته یکی از موثرترین راه‌های مقابله با این باکتری‌ها است.

هرچند امروزه به خاطر وجود پاک‌کننده‌های مختلف ممکن است این توصیه لازم به نظر نرسد، اما فراموش نکنید که دست‌های خود را پس از استفاده از دستشویی، پیش از غذا خوردن و پس از عطسه کردن یا سرفه زدن بشویید. به جز شست‌وشوی دست‌ها، استفاده از دستمال‌های مرطوب آنتی‌باکتریال هم از سوی پزشکان توصیه شده است.

برای حفظ سلامتی خود سعی کنید علاوه بر دست‌ها، ماوس و کی‌برد کامپیوتر، ساعت مچی و تلفن‌ همراه خود را به صورت منظم با این دستمال‌ها تمیز کنید. وسایل و ابزاری که مرتبا با دست‌های شما در تماس هستند محیط مناسبی برای جمع شدن باکتری‌های مضر و بیماری‌زا محسوب می‌شوند.

۷. فشارهای ذهنی خود را کنترل کنید

امروزه در محیط‌های کاری مدرن، استرس و فشارهای ذهنی تبدیل به مفاهیمی اجتناب ناپذیر شده‌اند. اما به خاطر داشته باشید که برای حفظ سلامت روان در محیط کار و البته جسمی در برابر این نوع فشارها، باید به دنبال راهکارهایی جدی برای مدیریت و کاهش آن‌ها باشیم.

ورزش‌های سبک، شنیدن موسیقی دلخواه، معاشرت با افراد خانواده و دوستان و حتی خواندن یک کتاب خوب می‌تواند تا حد زیادی از استرس‌های روزمره‌ی شما بکاهد. از مرخصی‌های استحقاقی خود استفاده کنید. این مرخصی‌ها مانند دستمزد ماهیانه حق شما هستند.

استراحت کنید و به سفر بروید. یک سفر کوتاه و لذت‌بخش می‌تواند آرامش ذهنی شما را برای مدتی طولانی تضمین کند. در طول هفته و بعد از ساعت کاری به نزدیک‌ترین استخر محل کار یا منزل خود بروید. مدتی شنا کردن یا استفاده از سونا و خدمات ماساژ می‌تواند تا حد زیادی به آرامش شما کمک کند.

فراموش نکنید حفظ سلامتی بدون داشتن یک ذهن آرام و بدون استرس امکان‌پذیر نمی‌شود.

۸. برای خود هدف تعیین کنید

اگر برای کارهای روزانه‌ی خود هدف و زمان مشخص تعیین نکنید، مجبور می‌شوید کارهای خود را بر اهداف و ضرب‌الاجل‌های کارفرمای خود منطبق کرده و این حالت می‌تواند برای شما بسیار خسته‌کننده و ملال‌آور باشد. برای روح بخشیدن به ساعت‌های کاری خود و لذت بردن از آن، اهداف اختصاصی خودتان را تعیین کنید و تمام تلاش خود را برای انجام آن‌ها و رسیدن به ضرب‌الاجل‌ها به کار ببندید.

به نتیجه رساندن کارهای روزمره  و وظایف کاری یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت روحیه و انرژی بخشیدن به خودتان است. با یک برنامه‌ریزی امکان‌پذیر و دقیق اطمینان حاصل کنید که به تمام اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خواهید رسید. بدون شک با نتیجه‌گیری صحیح به موقع با تشویق همکاران و کارفرمای خود مواجه شده می‌توانید از انرژی کسب شده‌ی حاصل از آن لذت ببرید.

۹. با همکاران خود در ارتباط باشید

بدون شک حفظ سلامتی ذهنی شما به به توانمندی‌هایتان در ایجاد مهارت‌های اجتماعی مستقیما بستگی دارد. اکثر ما در محیط‌های کاری شلوغ با انواع مختلفی از افراد مشغول فعالیت هستیم. حتی ممکن است شغل ما به گونه‌ای باشد که مجبور باشیم ساعت‌های زیادی از روز کاری خود را در ارتباط مستقیم با همکاران خود باشیم.

اما میزان توانایی‌های ایجاد ارتباط در ما چقدر است؟ چقدر می‌توانیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم؟ بدون شک نداشتن این توانایی ما را از گروه دور کرده و از چشم مدیران و همکارانمان خواهد انداخت.

هرچند دنیای مشاغل امروزه به سمت حرفه‌ای شدن پیش می‌رود و مهم‌ترین توانمندی تخصص ما محسوب می‌شود، اما ایجاد ارتباط دوستانه می‌تواند دلیل مهم دیگری برای آرامش و پیشرفت ما باشد. روابط سالم اجتماعی می‌توانند از تنش‌های روزمره کم کرده و حفظ سلامتی ما را به دنبال داشته باشند.

حتی تجربه ثابت کرده که این نوع روابط می‌توانند محیط کار شادتری را برای ما بسازند. حتما شما هم عقیده دارید که شادی و نشاط یکی از اصول اولیه‌ی حفظ سلامتی است.



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 106
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [یکشنبه 18 فروردين 1398 ] [ 12:48]
تاریخ

گریه در بارداری

همه آنچه مادر در طول دوره بارداری انجام می‌دهد، روی جنین تأثیرگذار است. زنان در دوران حاملگی نسبت به عوامل خارجی حساس‌تر هستند و در نتیجه احساساتی شدن و گریه در بارداری می‌تواند به یک عادت تبدیل شود. ولی این عادت یک موضوع نگران کننده است چرا که گریه مادر در بارداری می‌تواند روی جنین هم اثر داشته باشد. بنابراین کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

شاید باور نکنید ولی گریه کردن به تنهایی برای سلامتی بدن شما مفید است! چون باعث حس تندرستی می‌شود، مواد سمی بدن را از بین می‌برد و استرس را کاهش می‌دهد. حتی گاهی اوقات بعد از گریه کردن راه حل بعضی از مشکلات به ذهنتان می‌رسد، احساس بهتری دارید و حس می‌کنید سبک شده‌اید. درواقع همین تأثیرات مثبت است که باعث می‌شود مادر در طول حاملگی انگیزه بیشتری برای گریه کردن پیدا کند. ولی در مقابل، گریه در بارداری روی جنین اثرات منفی می‌گذارد که با اطلاع از برخی دلایل اصلی آن می‌توانید از آن جلوگیری کنید.

خستگی

گریه کردن در بارداری

حالت تهوع، تغییرات هورمونی و بزرگ شدن شکم باعث می‌شود زنان باردار خواب سخت‌تری داشته باشند و به همین دلیل در اکثر مواقع احساس خستگی کنند. زمانی که مادر از نداشتن انرژی کافی برای طول روز خود احساس ناامیدی کند،ناخودآگاه به گریه می‌افتد.

تغییرات هورمونی

برای اینکه فرآیند حاملگی به بهترین شکل انجام شود، هورمون‌های مادر تغییر می‌کند. این تغییرات در طول هفته‌های ششم تا دهم و نیز در اواخر بارداری برجسته‌تر هستند. تغییرات هورمونی ممکن است روی مغز هم تأثیر بگذارد و حس و حال مادر را تغییر دهد.

احساس ترس و عدم اعتماد به نفس

فکر کردن به سختی‌ها و مشکلات داشتن فرزند هم می‌تواند یکی از دلایل گریه در بارداری باشد. اولین نگرانی که مادرها با آن مواجه می‌شوند، احتمال سقط جنین و مشکلات سلامتی او است. از طرفی دیگر اضافه وزن و دست و پاهای ورم کرده هم موجب ناراحتی و عدم اعتماد به نفس مادر می‌شود و ممکن است فکر کند که همسرش دیگر او را با این شرایط فیزیکی، دوست ندارد. البته این علائم طبیعی است و نشان می‌دهد جنین به خوبی در حال رشد است. ولی مادر همچنان در مورد ظاهر فیزیکی خود احساس خوبی ندارد.

بیشتر بخوانید: در طول دوره بارداری بدن دچار چه تغییراتی می‌شود؟

داشتن مشکل با همسر

بارداری و مشکلات زناشویی

داشتن فرزند تغییر بسیار بزرگی در زندگی است. به همین دلیل تصمیم در مورد بارداری، به دنیا آوردن فرزند و بزرگ کردن خانواده به سادگی انجام نمی‌شود و ممکن است با جر و بحث و چالش همراه باشد. حتی آماده کردن خانه و وسایل مورد نیاز کودک هم می‌تواند نگرانی ایجاد کند. با در نظر گرفتن تغییرات خلق و خوی مادر و همه تصمیماتی که باید بگیرد، این یک مسئله طبیعی است که احساسات برهم ریخته‌اش، فوران کند و تنها راه برای خلاصی از آن را به صورت گریه بروز دهد.

گریه در بارداری چگونه روی جنین اثر می‌گذارد؟

با توجه به دلایل گریه کردن در دوران بارداری، می‌بینید که این پیشامد طبیعی است. ولی گریه کردن به دلیل استرس، ناراحتی، افسردگی و روحیه بد می‌تواند برای رشد جنین مضر باشد.

تأثیر بر رشد مغز کودک

افسردگی طول دوران بارداری با تاثیر بر سیستم عصبی جنین روی رشد آن اثر می‌گذارد. سیستم عصبی احساسات، خلق و خو، عواطف و پاسخ عصبی را کنترل می‌کند و گریه کردن مادر با تأثیر منفی احتمال ابتلا به بیماری‌های روحی را در کودک در حال رشد افزایش می‌دهد.

تولد زودرس و سقط جنین

استرس در بارداری

زمانی که گریه مادر در دوران بارداری به دلیل نگرانی و اضطراب اتفاق بیفتد، جریان خون کم می‌شود. در واقع جریان خون است که مواد غذایی ضروری را به جنین منتقل می‌کند. با گریه کردن مشکلات تنفسی جنین، داشتن وزن کم و در بدترین حالت تولد زودرس یا سقط اتفاق می‌افتد.

تأثیر بر شخصیت کودک

زمانی که مادر به دلیل اضطراب گریه می‌کند، سطح هورمون کورتیزول در خون او افزایش پیدا می‌کند و بر عملکرد جفت اثر می‌گذارد. این مسئله می‌تواند برای کودک مضر باشد، چون یکی از وظایف جفت محافظت از جنین در برابر هورمون کورتیزول است. افزایش این هورمون تأثیر منفی دارد و بروز مشکلات رفتاری در کودکان مثل بیش فعالی، اختلال کم توجهی و بیماری‌های ذهنی دیگر را افزایش می‌دهد.

رشد آهسته

اگر شرایط ناراحتی و همراه با گریه طولانی مدت مادر باردار ادامه پیدا کند، باعث می‌شود روند رشد کودک آهسته‌تر گردد. حتی زمانی که کودک درون رحم است هم حس و حال مادر را درک می‌کند.

چگونه از گریه کردن در دوران بارداری جلوگیری کنید؟

یوگا بارداری

برای اینکه استرس و ناراحتی را از خود دور کنید و بتوانید کنترل زندگی را در دست بگیرید، ورزش، استراحت و رژیم غذایی سالم روش‌های مؤثری هستند. انجام حرکات یوگای مناسب برای بارداری و مدیتیشن هم می‌تواند برای پاک کردن ذهن و از بین بردن استرس مفید باشد.

سعی کنید زندگی خود را آرام کنید. زمانی که مسئولیت‌های زیادی بر دوش شما باشد، استرستان بیشتر می‌شود. پس منبع اضطراب و ناراحتی را پیدا کنید و تا حد ممکن آن را از بین ببرید یا تغییر دهید. شرکت کردن در کلاس‌های بارداری یا پیش از تولد نوزاد به شما کمک می‌کند بدانید با چه مسائلی روبرو هستید و با مادران دیگری که شرایط مشابه شما دارند، آشنا شوید.

توصیه آخر

کودک شما بهترین اتفاق زندگی‌تان است و شما را غرق در عشق و شادی می‌کند. فراموش نکنید که در دوران بارداری شما و فرزندتان به هم متصلید، پس مراقبت از خودتان هم برای شما و هم برای جنین مفید است. اجازه ندهید هیچ کس و هیچ چیزی جلوی این شادی را بگیرد. با اطلاع از این موارد، اگر همچنان با انجام همه نکات نتوانستید جلوی اشک‌های خود را بگیرید، بهتر است با یک روان‌شناس مجرب مشورت کنید. این افراد متخصص اطلاعات و ابزار مفیدی در اختیار شما قرار می‌دهند تا با کمک آنها بتوانید احساسات خود را کنترل و از گریه کردن در دوران بارداری جلوگیری کنید.

منبع: دیجی مگ



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 111
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [سه شنبه 30 بهمن 1397 ] [ 0:39]
تاریخ

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

در دهه‌های اخیر صنعت مواد غذایی روز به روز بیشتر به تولید خوراکی‌های فرآوری شده علاقه نشان داده و اقدام به تولید محصولات متنوعی در این حوزه کرده است. با وجود این که مواد غذایی فرآوری شده خوش طعم و متنوع هستند، اغلب در فرآیند تولید آنها از مواد افزودنی شیمیایی و مضر استفاده می‌شود. بسیاری از این خوراکی‌ها مواد مغذی چندانی ندارند ولی کالری زیادی را وارد بدن می‌کنند. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی فرآوری شده باعث التهاب و به وجود آمدن مواد سمی در بدن می‌شود. در این مقاله شما را با مضرات مواد غذایی فرآوری شده بیشتر آشنا می‌کنیم.

کدام مواد غذایی فرآوری شده هستند؟

به طور کلی هر نوع ماده خوراکی که تحت فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد را می‌توان جزو مواد غذایی فرآوری شده محسوب کرد. در طی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مواد و روش‌های شیمیایی، طعم و بافت خوراکی‌ها برای مشتری جذاب‌تر می‌شود.

رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده

در قفسه و یخچال مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌توان انواع مختلفی از این محصولات را مشاهده کرد. پیش از این که شما را با خطرات و مضرات مصرف مواد غذایی فرآوری شده آشنا کنیم، باید بتوانید آنها را شناسایی کنید. رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده عبارت‌اند از:

  • سوسیس و کالباس
  • غلات جعبه‌ای (غلات صبحانه)
  • نان‌های صنعتی
  • محصولات کنسروی
  • انواع سس و چاشنی‌های تولید شده به صورت صنعتی
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • خوراکی‌های شور و سرخ شده
  • ذرت بو داده یا پاپ کورن

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

مواد غذایی فرآوری شده

کارخانه‌هایی که مواد غذایی فرآوری شده تولید می‌کنند، ادعا دارند محصولاتشان به عنوان غذاهای نیمه آماده و آماده انتخاب بسیار مناسبی برای وعده‌های غذایی هستند. ولی معمولا در پس این شعارها، واقعیت استفاده از ترکیبات مصنوعی پنهان می‌شود؛ چون ممکن است این مواد عواقب منفی روی بدن انسان داشته باشند. ولی به راستی این عواقب چه هستند؟

۱. اعتیاد آور هستند

هدف اصلی صنعت مواد غذایی جذب پول بیشتر است. پس هر چه کارخانه‌های تولید مواد غذایی فروش بیشتری داشته باشند، به هدف خود نزدیک‌تر شده‌اند. استفاده از مواد افزودنی شیمیایی به میزان زیاد اثر اعتیاد آور دارد و باعث می‌شود مصرف کنندگان به طور منظم به سراغ این مواد غذایی بروند.

ترکیبات موجود در مواد غذایی ارگانیک احساس گرسنگی را ارضا می‌کند. اما مواد غذایی فرآوری شده بیشتر ترشح دوپامین در بدن را تحریک می‌کنند. ترشح دوپامین باعث می‌شود افراد حتی اگر مواد مغذی مناسبی هم دریافت نکرده باشند، احساس رضایت کنند.

۲. باعث چاقی می‌شوند

چاقی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سلامتی جامعه مدرن است. در بسیاری از موارد ژنتیک موجب چاقی می‌شود، ولی در همین موارد هم تعداد کثیری از چاقی‌ها وابسته به عادت‌های غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده است.

چاقی

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، اسید چرب اشباع و کربوهیدرات‌های ساده هستند و باعث می‌شوند مصرف‌کنندگان چربی بیشتری ذخیره کنند. مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هم در این مواد غذایی یافت می‌شود که هر دو با افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارند.

۳. بر pH بدن تأثیر می‌گذارند

یکی از بزرگ‌ترین خطرات مواد غذایی فرآوری شده، رعایت نکردن اصول ترکیب غذاهاست. در نتیجه بدن با مصرف این خوراکی‌ها، نمی‌تواند از مواد مغذی که دریافت کرده استفاده کند. یکی از عواقب این حالت اسیدی شدن خون است که سلامتی را به خطر می‌اندازد.

با به هم خوردن تعادل اسیدیته بدن، مواد سمی خون افزایش می‌یابد و باعث بروز التهاباتی می‌شود که انواع بیماری را به دنبال دارند.

۴. احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی را افزایش می‌دهند

میزان زیاد اسید موجود در مواد غذایی فرآوری شده، بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم‌های طبیعی آن تأثیر می‌گذارند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی یا عفونی افزایش می‌یابد.

۵. باعث افسردگی و زودرنجی می‌شوند

مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می‌دهد در حالی که خوراکی‌های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می‌گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می‌شود.

۶. احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهند

گوشت‌های فرآوری شده و غذاهایی مانند سوسیس و کالباس نوعی از مواد التهابی را درون خون آزاد می‌کنند که می‌تواند موجب بروز بیماری‌های مزمن شود.

با توجه به این که این خوراکی‌ها زوال و از بین رفتن سلولی را تسریع می‌کنند، ممکن است بیماری‌هایی از جمله آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان و سرطان را به وجود آورند.

۷. سلامت قلب را به خطر می‌اندازند

مواد غذایی فرآوری شده ترکیبی از مواد مختلف مضر برای قلب و دستگاه گردش خون را در خود دارند. درصد بسیاری از محصولات تصفیه شده حاوی اسیدهای چرب اشباع و مقدار زیادی سدیم هستند که باعث افزایش فشار خون و هیپرکلسترولمی می‌شوند.

<a href=بیماری قلبی" width="822" height="400" data-lazy-loaded="true" />

اگر مصرف این نوع مواد غذایی به طور منظم در برنامه غذایی قرار گیرد، خطر تصلب شرایین و حملات قلبی در فرد بالا خواهد رفت.

۸. باعث پیری زودرس می‌شوند

همان‌طور که گفته شد، برخی از مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده سمی هستند. بسیاری از این مواد سمی با کمک اندام‌های دفع کننده و از طریق تعریق و ادرار، از بدن خارج می‌شوند.

با این وجود در صورت مصرف مکرر، مواد سمی در بدن جمع می‌شود. این ذرات سلول‌های بدن را تخریب می‌کنند و باعث پیری زودرس می‌شوند.

سخن آخر

حال که از مضرات مواد غذایی فرآوری شده برای انسان و آسیب‌های احتمالی مصرف این محصولات به بدن آگاه شده‌اید، سعی کنید برای سلامت بیشتر به دنبال رژیم غذایی سالم و خوراکی‌های ارگانیک باشید.

منبع: دیجی مگ



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 135
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [شنبه 27 بهمن 1397 ] [ 1:58]
تاریخ
آخرین مطالب ارسالی
آشنایی با انواع نمک خوراکی و خواص آنها تاریخ : سه شنبه 27 فروردین 1398
با خواب بعد ناهار چه کنیم ؟ تاریخ : دوشنبه 26 فروردین 1398
علائم و درمان کندرومالاسی یا نرمی کشکک زانو تاریخ : یکشنبه 25 فروردین 1398
آموزش بکاپ گیری از گوشی های اندرویدی تاریخ : جمعه 23 فروردین 1398
آثار و زندگی پر فراز و نشیب صادق هدایت! تاریخ : چهارشنبه 21 فروردین 1398
۴ اشتباه ساده که امنیت گوشی را به خطر می‌اندازند! تاریخ : سه شنبه 20 فروردین 1398
۹ راهکار برای حفظ سلامتی جسمی و روحی در محیط کار تاریخ : یکشنبه 18 فروردین 1398
۶ ماسک صورت مخصوص شب برای داشتن پوستی رویایی تاریخ : جمعه 16 فروردین 1398
آخرین ارسال های انجمن
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 1725
کل نظرات کل نظرات : 200
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 4
تعداد اعضا تعداد اعضا : 83

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 890
باردید دیروز باردید دیروز : 3,024
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 25
بازدید هفته بازدید هفته : 15,433
بازدید ماه بازدید ماه : 36,929
بازدید سال بازدید سال : 709,481
بازدید کلی بازدید کلی : 1,696,467

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 3.91.106.223
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
RSS

Powered By
UstA
Translate : UstA

logo-samandehi