close
تبلیغات در اینترنت
اخبار پزشکی

مجله جامع رفیق شامل اخبار ، سلامت ، فناوری ، فرهنگ و هنر ، گردشگری ، خانه داری و...

اخبار پزشکی


مضرات مواد غذایی فرآوری شده

در دهه‌های اخیر صنعت مواد غذایی روز به روز بیشتر به تولید خوراکی‌های فرآوری شده علاقه نشان داده و اقدام به تولید محصولات متنوعی در این حوزه کرده است. با وجود این که مواد غذایی فرآوری شده خوش طعم و متنوع هستند، اغلب در فرآیند تولید آنها از مواد افزودنی شیمیایی و مضر استفاده می‌شود. بسیاری از این خوراکی‌ها مواد مغذی چندانی ندارند ولی کالری زیادی را وارد بدن می‌کنند. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی فرآوری شده باعث التهاب و به وجود آمدن مواد سمی در بدن می‌شود. در این مقاله شما را با مضرات مواد غذایی فرآوری شده بیشتر آشنا می‌کنیم.

کدام مواد غذایی فرآوری شده هستند؟

به طور کلی هر نوع ماده خوراکی که تحت فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد را می‌توان جزو مواد غذایی فرآوری شده محسوب کرد. در طی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مواد و روش‌های شیمیایی، طعم و بافت خوراکی‌ها برای مشتری جذاب‌تر می‌شود.

رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده

در قفسه و یخچال مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌توان انواع مختلفی از این محصولات را مشاهده کرد. پیش از این که شما را با خطرات و مضرات مصرف مواد غذایی فرآوری شده آشنا کنیم، باید بتوانید آنها را شناسایی کنید. رایج‌ترین مواد غذایی فرآوری شده عبارت‌اند از:

  • سوسیس و کالباس
  • غلات جعبه‌ای (غلات صبحانه)
  • نان‌های صنعتی
  • محصولات کنسروی
  • انواع سس و چاشنی‌های تولید شده به صورت صنعتی
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • خوراکی‌های شور و سرخ شده
  • ذرت بو داده یا پاپ کورن

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

مواد غذایی فرآوری شده

کارخانه‌هایی که مواد غذایی فرآوری شده تولید می‌کنند، ادعا دارند محصولاتشان به عنوان غذاهای نیمه آماده و آماده انتخاب بسیار مناسبی برای وعده‌های غذایی هستند. ولی معمولا در پس این شعارها، واقعیت استفاده از ترکیبات مصنوعی پنهان می‌شود؛ چون ممکن است این مواد عواقب منفی روی بدن انسان داشته باشند. ولی به راستی این عواقب چه هستند؟

۱. اعتیاد آور هستند

هدف اصلی صنعت مواد غذایی جذب پول بیشتر است. پس هر چه کارخانه‌های تولید مواد غذایی فروش بیشتری داشته باشند، به هدف خود نزدیک‌تر شده‌اند. استفاده از مواد افزودنی شیمیایی به میزان زیاد اثر اعتیاد آور دارد و باعث می‌شود مصرف کنندگان به طور منظم به سراغ این مواد غذایی بروند.

ترکیبات موجود در مواد غذایی ارگانیک احساس گرسنگی را ارضا می‌کند. اما مواد غذایی فرآوری شده بیشتر ترشح دوپامین در بدن را تحریک می‌کنند. ترشح دوپامین باعث می‌شود افراد حتی اگر مواد مغذی مناسبی هم دریافت نکرده باشند، احساس رضایت کنند.

۲. باعث چاقی می‌شوند

چاقی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سلامتی جامعه مدرن است. در بسیاری از موارد ژنتیک موجب چاقی می‌شود، ولی در همین موارد هم تعداد کثیری از چاقی‌ها وابسته به عادت‌های غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده است.

چاقی

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، اسید چرب اشباع و کربوهیدرات‌های ساده هستند و باعث می‌شوند مصرف‌کنندگان چربی بیشتری ذخیره کنند. مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هم در این مواد غذایی یافت می‌شود که هر دو با افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارند.

۳. بر pH بدن تأثیر می‌گذارند

یکی از بزرگ‌ترین خطرات مواد غذایی فرآوری شده، رعایت نکردن اصول ترکیب غذاهاست. در نتیجه بدن با مصرف این خوراکی‌ها، نمی‌تواند از مواد مغذی که دریافت کرده استفاده کند. یکی از عواقب این حالت اسیدی شدن خون است که سلامتی را به خطر می‌اندازد.

با به هم خوردن تعادل اسیدیته بدن، مواد سمی خون افزایش می‌یابد و باعث بروز التهاباتی می‌شود که انواع بیماری را به دنبال دارند.

۴. احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی را افزایش می‌دهند

میزان زیاد اسید موجود در مواد غذایی فرآوری شده، بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم‌های طبیعی آن تأثیر می‌گذارند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی یا عفونی افزایش می‌یابد.

۵. باعث افسردگی و زودرنجی می‌شوند

مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می‌دهد در حالی که خوراکی‌های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می‌گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می‌شود.

۶. احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهند

گوشت‌های فرآوری شده و غذاهایی مانند سوسیس و کالباس نوعی از مواد التهابی را درون خون آزاد می‌کنند که می‌تواند موجب بروز بیماری‌های مزمن شود.

با توجه به این که این خوراکی‌ها زوال و از بین رفتن سلولی را تسریع می‌کنند، ممکن است بیماری‌هایی از جمله آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان و سرطان را به وجود آورند.

۷. سلامت قلب را به خطر می‌اندازند

مواد غذایی فرآوری شده ترکیبی از مواد مختلف مضر برای قلب و دستگاه گردش خون را در خود دارند. درصد بسیاری از محصولات تصفیه شده حاوی اسیدهای چرب اشباع و مقدار زیادی سدیم هستند که باعث افزایش فشار خون و هیپرکلسترولمی می‌شوند.

<a href=بیماری قلبی" width="822" height="400" data-lazy-loaded="true" />

اگر مصرف این نوع مواد غذایی به طور منظم در برنامه غذایی قرار گیرد، خطر تصلب شرایین و حملات قلبی در فرد بالا خواهد رفت.

۸. باعث پیری زودرس می‌شوند

همان‌طور که گفته شد، برخی از مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده سمی هستند. بسیاری از این مواد سمی با کمک اندام‌های دفع کننده و از طریق تعریق و ادرار، از بدن خارج می‌شوند.

با این وجود در صورت مصرف مکرر، مواد سمی در بدن جمع می‌شود. این ذرات سلول‌های بدن را تخریب می‌کنند و باعث پیری زودرس می‌شوند.

سخن آخر

حال که از مضرات مواد غذایی فرآوری شده برای انسان و آسیب‌های احتمالی مصرف این محصولات به بدن آگاه شده‌اید، سعی کنید برای سلامت بیشتر به دنبال رژیم غذایی سالم و خوراکی‌های ارگانیک باشید.

منبع: دیجی مگ


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 5
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [شنبه 27 بهمن 1397 ] [ 1:58]
تاریخ

 

گیاه کینوا چیست

آیا می‌دانید گیاه کینوا چیست و چه خواصی دارد؟ «کینوا» (Quinoa) گیاهی با دانه‌های خوراکی است که در کشورهای غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم محبوبیت زیادی پیدا کرده. در سال‌های اخیر استفاده از کینوا در ایران هم رایج شده است. آگاهی از فوائد کینوا و مصرف خوراکی این گیاه قدمت بسیار زیادی دارد. این گیاه اکنون برای مصارف تجاری در مناطقی مانند آمریکای جنوبی به میزان زیاد کشت می‌شود. کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa که به خاویار گیاهی هم شهرت پیدا کرده به غلات شبیه است، ولی در واقع مانند اسفناج به خانواده «تاج‌خروسیان» (Amaranthaceae) تعلق دارد. قسمت مورد مصرف این گیاه شکل دانه‌ای دارد و پخت آن هم مانند غلات صورت می‌گیرد. در این مطلب شما را با خواص کینوا بیشتر آشنا می‌کنیم.

گیاه کینوا چیست

این گیاه بومی کشورهای آمریکای جنوبی مانند بولیوی، شیلی و پرو است و به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد اهمیت بسیاری در میان مردم پیدا کرده است.

پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ای و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند. کینوا یکی از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.

فوائد کینوا

این گیاه پنج هزار ساله به دلیل هضم راحت‌تر و کالری کمتر در دهه‌های اخیر جایگزین گندم و برنج شده است. در دوران قدیم کینوا را مادر همه غلات می‌دانستند و معتقد بودند که دانه‌ای مقدس است. برنج اینکا و خاویار گیاهی از جمله نام‌های دیگر این دانه است.

کینوا سفید، قرمز و سیاه چه تفاوتی با هم دارند

دانه‌های کینوا در رنگ‌های سفید، قرمز و سیاه وجود دارد. کینوا سفید که کمی به زرد متمایل است را به نام کینوا طلایی هم می‌شناسند. این دانه‌ها ظریف‌تر و سبک‌تر از بقیه رنگ‌ها هستند و بعد از پخت نرم‌تر می‌شوند.

کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوه‌ای دیده می‌شود و کمی شیرین‌تر است. این دانه‌های قرمز که بعد از پخت بافت خود را بیشتر حفظ می‌کند، برای تهیه سالاد مناسب‌تر هستند.

خواص کینوا

کینوا سیاه هم از دانه‌های سفید شیرین‌تر است و بعد از پخت هم به همین رنگ دیده می‌شود.

کینوا را از کجا بخریم

کینوا در ایران در فروشگاه‌های بزرگ، سوپر مارکت و فروشگاه‌های اینترنتی فروش مواد غذایی وجود دارد. می‌توانید انواع کینوا ارگانیک را در بسته‌هایی با اندازه‌های مختلف تهیه کنید.

مهم‌ترین فوائد کینوا

این گیاه گلوتن ندارد و به همین دلیل به افرادی که به دنبال غذاهای بدون گلوتن هستند، پیشنهاد می‌شود. گلوتن نام پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود و برخی از افراد به آن حساسیت دارند.

پروتئین بالا و کالری کم باعث شده است این گیاه در بین ورزشکاران ارزش زیادی پیدا کند. این گیاه به دلیل فیبر بالا باعث سیری طولانی مدت می‌شود. یکی از مهم‌ترین خواص دانه کینوا این است که می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را هم تأمین کند.

کینوا و لاغری

شاخص گلوکز بالا یکی از عواملی است که گرسنگی را بیشتر می‌کند و منجر به چاقی می‌شود. مصرف مواد غذایی با شاخص گلوکز بالا ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را نیز افزایش می‌دهد. شاخص گلوکز کینوا ۵۳ است که از اعداد کم این بازه محسوب می‌شود. البته فراموش نکنید که این ماده خوراکی برای رژیم غذایی با کربوهیدرات کم توصیه نمی‌شود.

بر اساس مطالعات کینوا می‌تواند در کنترل قند خون بالا هم مؤثر باشد و به همین دلیل برای افراد دیابتی مناسب است.

دیگر خواص کینوا

یک پیمانه کینوا ۲۲ کالری، ۳۹ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم اسید چرب و مقدار کمی هم اسید چرب امگا ۳ دارد. به طور دقیق‌تر یک پیمانه کینوا حاوی مواد مغذی زیر است.

  • پروتئین: ۸ گرم
  • فیبر: ۵ گرم
  • منگنز: ۵۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • منیزیم: ۳۰ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • فسفر: ۲۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • اسید فولیک: ۱۹ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • مس: ۱۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • آهن: ۱۵ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • روی: ۱۳ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • پتاسیم: ۹ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • بیش از ۱۰ درصد از دوز مصرفی روزانه ویتامین ب ۱، ب ۲ و ب ۶
  • مقداری کمی کلسیم، نیاسین یا ویتامین ب ۳ و ویتامین ای

در ادامه شما را با دیگر خواص کینوا آشنا می‌کنیم.

داشتن پروتئین بالا

پروتئین از آمینو اسید ساخته شده است. ۹ نوع آمینو اسید به عنوان آمینو اسیدهای ضروری بدن شناخته می‌شوند که بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. اگر یک ماده غذایی حاوی هر ۹ آمینو اسید ضروری باشد، به عنوان یک منبع غنی و کامل از پروتئین شناخته می‌شود.

کینوا یکی از معدود گیاهانی است که همه آمینو اسیدهای ضروری بدن را دارد و به همین دلیل یک منبع مفید و غنی از پروتئین به شمار می‌رود. مصرف این گیاه برای گیاه‌خواران هم مفید است و پروتئین بالای آن می‌تواند جایگزین گوشت حیوانی باشد.

خواص آنتی اکسیدانی

کینوا حاوی آنتی اکسیدان‌های گیاهی به نام فلاونوئید است که مزایای بسیاری بر سلامتی انسان دارند. کامپفرول و کوئرستین دو نوع از این فلاونوئیدها با خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و ضد افسردگی هستند که در این گیاه وجود دارند. این مولکول‌ها با رادیکال‌های آزاد مضر در بدن مقابله می‌کنند و می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.

منبع غنی از فیبر

کینوا بیشتر از دانه‌های غلات فیبر دارد. زمانی که فیبر زیادی از طریق مواد خوراکی وارد دستگاه گوارش می‌شود، به راحتی در جریان حرکتی این سیستم قرار می‌گیرد و در حین عبور مواد سمی را با خود از بدن دفع می‌کند.

فیبر همچنین به اسیدهای کبد متصل می‌شود و می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود. از آنجایی که این گیاه کلسترول ندارد، فیبر موجود در آن کبد را وادار می‌کند تا از کلسترول ذخیره شده در بدن استفاده کند.

فیبر غیر محلول در کینوا می‌تواند آب را جذب کند، حجیم شود و عملکرد و حرکت روده‌ها را ساده‌تر کند. کینوا به این طریق مشکل یبوست را بر طرف می‌کند. همچنین فیبر بالای این گیاه از سرطان روده جلوگیری می‌کند.

کینوا و لاغری

از آنجا که فیبر بالا بر کاهش وزن و لاغری اثر می‌گذارد، پس کینوا هم می‌تواند در لاغری به شما کمک کند. فیبر با القای احساس سیری، باعث می‌شود مواد حاوی کالری بالا را به میزان کمتری مصرف کنید. پس تأثیر کینوا برای لاغری را هم به عنوان یکی از فوائد این گیاه در نظر داشته باشید.

ریز مغذی‌ها

کینوا غنی از منیزیم است و به همین دلیل التهاب رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد و برای عملکرد آنزیم‌های بدن ضروری است.

منگنز زیاد موجود در این گیاه، سلول‌های بدن و گلبول‌های قرمز را در مقابل رادیکال‌های آزاد مصون می‌کند. این ماده هم برای عملکرد صحیح بسیاری از آنزیم‌ها ضروری است.

ریبوفلاوین یا ویتامین ب ۲ در این دانه، سطح انرژی بدن را بالا می‌برد و برای عملکرد مناسب آنزیم‌های بدن نیز ضروری است. بعضی گفته‌ها حاکی از آن است که ریبوفلاوین موجب کاهش سردرد و میگرن می‌شود.

طرز پخت کینوا

دانه‌های کینوا تا حدودی مانند برنج پخته می‌شوند. کافی است یک پیمانه از آن‌ها را با دو برابر آب درون قابلمه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آن تمام شود.

کینوا در ایران

می‌توانید از روغن زیتون، آب لیمو یا نارنج و ادویه هم برای طعم بهتر استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای بهتر شدن طعم کینوا به جای آب ساده، از آب مرغ یا گوشت استفاده کنید.

برای آن که دانه کینوا بافت خود را از دست ندهد و له نشود، می‌توان حجم معین آب را در چند مرحله به قابلمه اضافه کرد. علاوه بر این می‌توانید از این گیاه در تهیه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کینوا و دیگر غذاها هم استفاده کنید.

منبع: دیجی مگ


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 6
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی , آشپزی , غذا های رژیمی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [پنجشنبه 18 بهمن 1397 ] [ 23:36]
تاریخ

 

علت دیر بیدار شدن

برنامه‌ی منظم و مداوم را برای اصلاح ِ زمان بیدار شدن خود در پیش بگیرید‎

 

سرحالی اول صبح فواید بسیاری از نظر سلامتی جسمی و روانی دارد؛ بویژه آن‌که باعث می‌شود فعالیتی سازنده و موفق در زندگی خود داشته باشید.

 

گرچه ممکن است رسیدن به این وضعیت برای بسیاری افراد سخت باشد، در ادامه چند روش مفید به منظور کمک به زود بیدار شدن از خواب ارائه می‌شود:

 

یکم: برای زود بیدار شدن برنامه‌ریزی کنید. اگر برنامه‌ای مثل شروع صنوف مکتب و دانشگاه و مانند اینها در پیش دارید حداقل یک هفته قبل از آن با تنظیم زنگ ساعت برای بیدار شدن و شروع به کار تمرین کنید.

 

دوم: هر روز زنگ ساعت را طوری جلوتر بکشید که نسبت به زمان قبلی حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زودتر زنگ بزند. این کار به آسانی شما را قادر خواهد ساخت تا به تدریج و دشواری کمتر زمان‌بندی جدیدی برای بدنتان تعریف کنید.

 

کسانی که صبح ِ زود بیدار می‌شوند و فعالیت روزانه را آغاز می‌کنند شادتر از کسانی اند که تا دیروقت بیدار می‌مانند.

 

سوم: اگر همچنان با مشکل بیدار شدن از طریق زنگ ساعت مواجه بودید، از دیگر اعضای خانواده برای بیدار شدن کمک بگیرید.

 

چهارم: تلاش کنید برنامه‌ی منظم و مداوم را برای اصلاح ِ زمان بیدار شدن خود در پیش بگیرید که حتی در هنگام رخصتی‎ها یا روزهای بیکاری هم آن را ادامه داده و متوقف نسازید. این کار باعث می‌شود توانایی و زمینه‌ی لازم برای زود بیدار شدن از خواب راحت‌تر فراهم شود و ادامه یابد.

 

پنجم: بر اساس این که به چه مقدار خواب برای استراحت و تجدید انرژی از دست رفته نیاز دارید (حدود ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه برای اغلب افراد بالغ لازم است)، ساعت خواب و بیداری خود را مشخص کنید و به محض این که زنگ ساعت به صدا درآمد بیدار و از تخت خارج شوید. این کار در روزهای نخست سخت خواهد بود؛ بنابراین بهترین راهکار این است که بلافاصله از حالت خوابیده به حالت نشسته درآمده، از تخت خارج شده و در دقایق بعدی به انجام برخی حرکات و تمرین‌های ورزشی سبک بپردازید.

 

به یاد داشته باشید که برخی مطالعات نشان داده اند کسانی که صبح ِ زود بیدار می‌شوند و فعالیت روزانه را آغاز می‌کنند شادتر از کسانی اند که تا دیروقت بیدار می‌مانند.

 

منبع:بیتوته


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 7
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [دوشنبه 15 بهمن 1397 ] [ 13:19]
تاریخ

 

26 دسامبر 2018

خواب راحت شبانه

بی‌خوابی و اختلالات خواب یکی از مشکلات مهمی است که افراد بسیاری با آن درگیر هستند. تصور کنید چقدر سخت است که بعد از تمام خستگی‌های روز نتوانید به راحتی بخوابید و برای روز بعد انرژی کافی به دست بیاورید. اما چگونه خواب راحت داشته باشیم؟ عوامل زیادی در داشتن یک خواب راحت شبانه موثرند، ولی جالب است بدانید دریافت ویتامین‌ها و مواد غذایی مورد نیاز بدن هم در کیفیت خواب تاثیر زیادی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد کمبود ویتامین یکی از دلایل اصلی اختلالات خواب است. این مطلب را تا انتها بخوانید تا بفهمید باید برای خواب راحت چه بخوریم.

اهمیت خواب راحت و عمیق

برخی افراد هر شب برای به خواب رفتن باید مدت زیادی را در تخت خواب غلت بزنند. بر اساس مطالعات انجام شده، حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون نفر از افراد بزرگسال در کشور آمریکا به اختلالات خواب و بی‌خوابی مبتلا هستند. نکته مهم این است که کمبود خواب می‌تواند تأثیرات مهمی بر سلامتی شما داشته باشد.


جالب است بدانید که افراد مشهوری مانند جان تراولتا، جیمی لی کورتیس، وال کیلمر و پل نیومن نیز به بی‌خوابی دچار هستند. ولی باید این نکته را گفت که مقصر اصلی در این مشکل خود شما هستید؛ سبک زندگی پر از استرس، زمان کار طولانی و طاقت‌فرسا و استفاده از تلفن همراه در تخت خواب از دلایل اصلی اختلالات خواب محسوب می‌شود. اما یکی از عوامل نادیده گرفته شده نقش ویتامین در بی‌خوابی است. همه ما به میزان مشخصی از مواد مغذی نیاز داریم تا بتوانیم خواب راحت و با کیفیتی داشته باشیم.
بر اساس مطالعات، خواب کمتر از ۷ ساعت در هر شبانه‌روز خطر مرگ را در افراد ۲ برابر می‌کند و همچنین خواب کمتر از ۶ ساعت، این احتمال را تا ۴ برابر افزایش می‌دهد. هر ساله هزینه‌های بسیاری بابت درمان بی‌خوابی از سوی افراد پرداخت می‌شود. حتی گفته شده که این هزینه از دیگر بیماری‌ها بیشتر است و به همین دلیل بی‌خوابی به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات رایج روز تبدیل شده است.

۱. ویتامین C

فواید ویتامین c

حتما اهمیت ویتامین ث برای تقویت سیستم ایمنی بدن را می‌دانید. ولی آیا می‌دانستید ویتامین C برای خواب راحت هم حیاتی است؟ بر اساس مطالعات، افرادی که سطح پایینی از ویتامین ث دارند، به مشکلات خوابی بیشتری دچار و در طول شب از خواب بیدار می‌شوند. برای دریافت ویتامین ث کافی مصرف فلفل دلمه‌ای، مرکبات، کیوی، کلم بروکسل و انبه پیشنهاد می‌شود.

۲. آهن

آهن به انتقال اکسیژن در سراسر بدن کمک می‌کند. به همین دلیل احساس خستگی زیاد یکی از علائم کمبود آهن محسوب می‌شود. حتما به خاطر دارید که شخصیت انیمیشنی «ملوان زبل» چطور با خوردن اسفناج قدرت خاصی به دست می‌آورد؛ اسفناج سرشار از آهن است. کمبود آهن با سندرم پای بی‌قرار هم ارتباط دارد؛ سندرمی که باعث بروز احساسات ناخوشایندی چون گزگز، مورمور، سوزش، درد و کشش در پاها می‌شود و بیمار را وادار می‌کند برای کاهش این علائم پای خود را تکان بدهد. کمبود آهن در زنان رایج‌تر است. در صورت توصیه پزشک، باید در رژیم غذایی خود از مکمل‌های دارویی برای جبران کمبود آهن استفاده کنید.

۳. منیزیم

این ماده معدنی ضروری برای بدن، به تولید هورمون ملاتونین، یعنی هورمون خواب کمک می‌کند. منیزیم باعث از بین رفتن کشش ماهیچه‌ها نیز می‌شود که خود می‌تواند از خواب راحت جلوگیری کند. منیزیم ماهیچه‌ها را به تولید آمینو اسیدی به نام گابا تشویق می‌کند. این آمینو اسید برای آرام کردن سیستم عصبی مفید است. در آمریکا تخمین زده شده است که بیش از ۷۵ درصد مردم میزان مورد نیاز منیزیم برای بدن را دریافت نمی‌کنند. برخی پزشکان توصیه کرده‌اند برای رسیدن به دوز ۶۰۰ میلی‌گرمی منیزیم، می‌توان نمک سیترات را در آب حل کرد و هر شب آن را نوشید. در این حالت بدن به سرعت مواد معدنی را جذب می‌کند. البته بهتر است قبل از روی آوردن به این روش، با پزشک مشورت کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر مشکل کلیوی دارید یا ضربان قلبتان پایین است، از مواد غذایی حاوی منیزیم زیاد مانند سبزی‌های برگ سبز، تخم کدو، اسپیرولینا و گردوی برزیلی استفاده نکنید.

۴. ویتامین B12

ویتامین B12 باعث سلامت اعصاب بدن و سلول‌های خونی می‌شود و به تولید انرژی کمک می‌کند. بسیاری افراد خصوصاً افراد مسن‌تر، گیاه‌خواران و وگان‌ها دچار کمبود ویتامین ب ۱۲ هستند. کمبود این ویتامین به مشکلات عصبی از جمله خستگی، اختلال خواب، بی‌حسی، گزگز شدن و همچنین بی‌حالی در افراد منجر می‌شود. بهتر است بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میکروگرم از ویتامین ب ۱۲ را به طور روزانه مصرف کنید تا علائم کمبود آن ناپدید شوند. البته باید بدانید که مصرف ویتامین B12 بیش از حد نیاز هم منجر به عوارضی از جمله بی‌قراری، درد معده و سرگیجه می‌شود.

۵. تریپتوفان

خواص تخم مرغ

بدن شما از اسیدهای آمینه برای ساخت پروتئین استفاده می‌کند و تریپتوفان (Tryptophan) یک اسید آمینه ضروری است. بدن برای تولید نیاسین، (نوعی ویتامین B که برای سراتونین حیاتی است) نیاز به تریپتوفان دارد. این اسید آمینه در واقع یک انتقال‌دهنده عصبی است که به خواب راحت و سالم کمک می‌کند. از آنجایی که بدن شما نمی‌تواند تریپتوفان را به تنهایی بسازد، باید آن را با مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ، مرغ، تخم چیا، سیب‌زمینی شیرین یا مکمل‌های دارویی از طریق رژیم غذایی تأمین کنید. با توجه به نتایج تحقیقات دانشگاه میشیگان، دریافت ۱ تا ۲ گرم تریپتوفان می‌تواند برای رفع اختلالات خواب و بی‌خوابی مفید باشد.

۶. ملاتونین

نقش ویتامین در بی خوابی

در طول شب غده پینه آل مغز، هورمونی به نام ملاتونین ترشح می‌کند که به نام هورمون تاریکی نیز مشهور است. ملاتونین به تنظیم ریتم روز و شب بدن کمک می‌کند و موجب تعیین زمان تولید هورمون‌های دیگر نیز می‌شود. مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که مصرف مکمل دارویی ملاتونین می‌تواند به استراحت و خواب راحت کمک کند. البته توصیه می‌شود با یک دوز پایین، برای مثال ۱ میلی‌گرم شروع کنید. زمان درست مصرف این دارو هم اهمیت زیادی در تنظیم الگوی خواب دارد. اگر می‌توانید در شب بخوابید اما زمان زیادی طول می‌کشد تا خوابتان ببرد، ۳۰ دقیقه قبل از رفتن به تخت خواب فرمولاسیون دارو را مصرف کنید. اگر به سختی خوابتان می‌برد، گزینه بهتر این است که داروی ملاتونین را یک ساعت قبل از رفتن به تخت خواب به صورت زیرزبانی یا در فرم مایع آن مصرف کنید. این روش باعث می‌شود ملاتونین به سرعت جذب شود. اگر در نیمه‌های شب از خواب بیدار می‌شوید، دوباره از مکمل ملاتونین برای خوابیدن استفاده نکنید، زیرا باعث اختلال ساعت درونی بدن خود می‌شوید. برای حل این مشکل دیر هنگام در شب یک میان وعده مانند تارت آلبالو، گردو، ریشه زنجبیل، مارچوبه یا آناناس را مصرف کنید؛ این مواد غذایی مقدار کمی ملاتونین دارند.

۷. ویتامین D

کمبود ویتامین دی

ویتامین D نقش‌های زیادی در بدن دارد که از جمله آنها می‌توان کمک به جذب کلسیم و کمک به ایمنی بدن را نام برد. تحقیقات نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان کمبود ویتامین D و کیفیت پایین خواب وجود دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۷ در مورد مواد مغذی نشان می‌دهد پیوند مهمی بین سطوح ویتامین دی و اختلالات خواب وجود دارد. در مطالعه دیگری نیز بهبود خواب با مصرف مکمل ویتامین دی مشاهده شده است. از آنجایی که بدن تنها زمانی می‌تواند این ویتامین محلول در چربی را تولید کند که نور خورشید به پوست برسد، مصرف این ویتامین به شکل مکمل یکی از روش‌های رایج جذب آن به شمار می‌رود. دوز مصرفی روزانه ویتامین D3 بین ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ IU است و البته در برخی از افراد دوزهای بالاتر نیز مورد نیاز خواهد بود. با پزشک خود در خصوص نیازهای تغذیه‌ای مشورت کنید، زیرا با وجود اهمیت بالای نقش ویتامین در بی‌خوابی مصرف بیش از حد این ویتامین می‌تواند منجر به یبوست، حالت تهوع، استفراغ و سنگ کلیه شود.

۸. پتاسیم

این ماده معدنی برای کسانی که نمی‌توانند مدت طولانی به خواب بروند، یاری‌رسان خواهد بود. تحقیقات نشان داده است که ارتباط بالقوه‌ای بین پتاسیم و عمیق‌ترین مرحله چرخه خواب یعنی مرحله‌ی «حرکت تند چشم در خواب» (Rapid eye movement)، وجود دارد. اما این نکته به آن معنا نیست که باید موز را که منبع غنی از پتاسیم است، در رژیم غذایی هر روز خود قرار دهید. می‌توانید از آووکادو، قارچ کریمینی، ماهی سالمون، سبزیجات برگ سبز و لوبیا نیز برای اطمینان خاطر از دریافت پتاسیم کافی استفاده کنید. مکمل‌های دارویی نیز صورت نیاز در دسترس شما قرار دارند.

۹. کلسیم

کمبود کلسیوم

کلسیم یکی دیگر از مواد معدنی است که به طور مستقیم روی خواب تأثیر می‌گذارد. مطالعات نشان می‌دهند کمبود کلسیم می‌تواند بخشی از چرخه خواب را که به عنوان حرکت سریع چشم یا REM شناخته می‌شود، مختل کند. وقتی محققان سطح کلسیم را در داوطلبان به حد طبیعی رساندند، حرکت سریع چشم طبیعی در خواب آنها مشاهده شد. کلسیم از مصرف لبنیات، کلم بروکلی، خردل، کولارد سبز، ساردین و دانه کنجد دریافت می‌شود. بزرگسالان ۱۹ تا ۵۰ ساله باید به طور روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند. این مقدار در افراد بالای ۵۰ سال به ۱۲۰۰ میلی‌گرم می‌رسد.

۱۰. امگا ۳

اسید چرب امگا ۳ از چربی‌های سالم محسوب می‌شود که حاوی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)، دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) واسید آلفا لینولنیک (ALA) است. مطالعات نشان می‌دهد که میزان بالای امگا ۳ موجود در جلبک‌ها و غذاهای دریایی می‌تواند به خواب راحت کمک کند. اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در تنظیم خواب دارند. به عنوان مثال، نسبت پایین DHA با سطوح پایین ملاتونین مرتبط است.

منبع: دیجی مگ

 


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 35
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [پنجشنبه 06 دي 1397 ] [ 13:20]
تاریخ

 

خواص هندوانه

 

هندوانه یک میوه خوشمزه و تازه است که در سنت‌های دیرین ایرانی مانند شب یلدا جایگاه ویژه‌ای دارد و به عنوان یک المان اصلی به کار می‌رود. باید بدانید که این میوه خواص بسیاری نیز برای افراد دارد. هر پیمانه هندوانه فقط حاوی ۴۶ کالری است در حالی که مقادیر زیادی ویتامین ث، ویتامین آ و ترکیبات گیاهی سالم دارد. با اطلاع از خواص هندوانه می‌توانید با خیال راحت شب یلدای خود را با خوردن این میوه شیرین با به یاد ماندن خاطره سر کنید.

۱-     به تأمین آب بدن کمک می‌کند

نوشیدن آب یک راهکار مهم برای تأمین آب مورد نیاز بدن است و باعث حفظ رطوبت بدن می‌شود. ولی خوردن برخی مواد غذایی که حاوی میزان زیادی آب هستند نیز می‌تواند برای تأمین آب بدن کمک کننده باشد. شاید برایتان عجیب باشد ولی باید بدانید که ۹۲ درصد از هندوانه را آب تشکیل می‌دهد. حجم زیاد آب در میوه و سبزیجات موجب می‌شود که بعد از خوردن آنها احساس سیری کنید. ترکیب آب و فیبر در این خوراکی‌ها به این معنی است که بدون اینکه کالری زیادی را وارد بدن خود کنید، در حال مصرف حجم مناسب ماده غذایی هستید.

۲-    حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است

خواص آب هندوانه

هندوانه یکی از کم‌کالری‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. همان‌طور که گفته شد در هر پیمانه از هندوانه که وزن آن ۱۵۴ گرم است، فقط ۴۶ کالری وجود دارد. این میزان کالری از کم شیرین‌ترین میوه‌ها مانند انواع بری نیز کمتر است. یک پیمانه هندوانه مواد مغذی بسیاری دارد که شامل ویتامین و مواد معدنی می‌شود:

  •  ویتامین ث: ۲۱ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • ویتامین آ: ۱۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • پتاسیم: ۵ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • منیزیم: ۴ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • ویتامین ب ۱، ب ۵ و ب ۶: ۳ درصد از دوز مصرفی روزانه

همچنین هندوانه حاوی میزان زیادی کاروتنوئید از جمله بتا-کاروتن و لیکوپن است. سیترولین که یک آمینو اسید ضروری است، نیز در هندوانه یافت می‌شود. مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های هندوانه عبارت‌اند از:

  • ویتامین ث: آنتی اکسیدانی که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  • کاروتنوئید: دسته‌ای از ترکیبات گیاهی که شامل آلفا-کاروتن و بتا-کاروتن می‌شود و بدن آنها را به ویتامین آ تبدیل می‌کند.
  • لیکوپن: نوعی کاروتنوئید است که به ویتامین آ تبدیل نمی‌شود. این آنتی اکسیدان قوی رنگ قرمز را به مواد غذایی از جمله گوجه فرنگی و هندوانه اضافه می‌کند و بسیاری از خواص سلامتی را به دنبال دارد.
  • کوکوربیتاسین ای: ترکیبی گیاهی است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. بیتر ملون که در خانواده هندوانه قرار دارد، حاوی کوکوربیتاسین ای بیشتری است.

۳-    حاوی ترکیباتی است که به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند

محققان بر روی لیکوپن و دیگر ترکیبات گیاهی ویژه‌ای که در هندوانه وجود دارد، تحقیقاتی انجام داده‌اند تا ببینند که آیا اثر ضد سرطانی دارد یا خیر. نتایج نشان داده که مصرف لیکوپن با احتمال کمتری در ابتلا به برخی از سرطان‌ها همراه است. قوی‌ترین ارتباط دیده شده بین لیکوپن و سرطان سیستم گوارش بوده است. همچنین نتایج به دست آمده نشان می‌دهد سرطان با کم کردن فاکتور رشد شبه انسولین کاهش یافته است، این ماده پروتئینی است که در تقسیم سلولی نقش دارد و میزان بالای آن با بیماری سرطان مرتبط است. این ماده همچنین برای توانایی‌اش در مهار رشد تومور مورد بررسی قرار گرفته است.

۴-    سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

هندوانه شب یلدا

بیماری قلبی یکی از دلایل مرگ در سراسر جهان است. عوامل مختلف در سبک زندگی مانند رژیم غذایی، می‌تواند ریسک حمله قلبی و سکته را از طریق کاهش فشار خون و سطح کلسترول کم کند. مواد مغذی بسیاری در هندوانه وجود دارد که برای سلامت قلب مفید است. بر اساس مطالعات انجام شده لیکوپن می‌تواند کلسترول و فشار خون را کم کند. همچنین می‌تواند در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول نیز کمک کننده باشد. با توجه به مطالعات انجام شده لیکوپن همچنین می‌تواند سفتی و ضخامت دیواره‌های شريانی خون را کاهش دهد.

هندوانه حاوی ماده‌ای به نام سیترولین است، این اسید آمینه می‌تواند سطح اکسید نیتریک بدن را افزایش دهد. اکسید نیتریک به انبساط رگ‌های خونی کمک می‌کند و همین نکته باعث کاهش فشار خون می‌گردد. ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین آ، ب ۶، ث، منیزیم و پتاسیم موجود در هندوانه نیز برای قلب مفید هستند.

۵-    التهاب و استرس اکسیداتیو را کم می‌کند

التهاب یکی از دلایل اصلی در بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود. هندوانه می‌تواند سبب کاهش التهاب و آسیب اکسیدانی شود، چرا که غنی از آنتی اکسیدان‌های ضد التهابی لیکوپن و ویتامین ث است. در یک مطالعه انجام شده تعدادی داوطلب با آب گوجه فرنگی غنی از لیکوپن و دارای ویتامین ث اضافه شده، تغذیه شدند. به طور کلی، نشانگرهای التهابی آنها کاهش و آنتی اکسیدان‌ها افزایش یافت. هندوانه دارای هر دو ماده لیکوپن و ویتامین ث است. لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌تواند برای سلامت مغز نیز مفید باشد. برای مثال، ممکن است شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازد.

۶-    برای پوست و مو مفید است

خواص پوست هندوانه برای مو

دو ویتامین موجود در هندوانه یعنی آ و ث برای سلامتی پوست و مو مهم هستند. ویتامین ث به تولید کلاژن بدن کمک می‌کند، این پروتئین پوست را تقویت می‌کند و باعث استحکام مو می‌شود. ویتامین آ نیز برای پوست سالم اهمیت دارد چرا که به تولید و ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند. بدون میزان کافی از ویتامین آ، پوست خشک و پوسته پوسته به نظر می‌رسد. پس از خواص هندوانه برای پوست می‌توان گفت که هم لیکوپن و هم بتا-کاروتن به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی نیز کمک می‌کنند.

۷-    هضم را بهبود می‌بخشد

هندوانه شامل مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است که هر دو برای هضم سالم مهم هستند. فیبر می‌تواند باعث به وجود آمدن حجم مدفوع شود و آب، حرکت دستگاه گوارش را به طور مؤثری بهبود می‌بخشد. خوردن میوه‌ها و سبزیجات غنی از آب و فیبر مانند هندوانه، می‌تواند برای ارتقای حرکات طبیعی روده مفید باشد.

۸-    خواص تخمه هندوانه

خواص تخمه هندوانه

تخم هندوانه حاوی میزان زیادی منیزیم است که به پاک‌سازی روده و پوست کمک می‌کند. این ماده همچنین برای درمان جوش مفید است. منیزیم از ریزش مو جلوگیری می‌کند و رشد مو را هم تحریک می‌کند. از خواص هندوانه در دوران بارداری می‌توان به این نکته اشاره کرد که ویتامین ب ۶ موجود در تخم هندوانه در جلوگیری از بروز مشکلات سیستم عصبی جنین تأثیرگذار است. از دیگر خواص تخمه هندوانه در بارداری آهن موجود در تخم هندوانه است که برای درمان کم‌خونی آنها پیشنهاد می‌شود.

بسیاری افراد دوست دارند در مورد خواص هندوانه در لاغری بدانند. گفته می‌شود فیبر موجود در تخم هندوانه اشتها را کم می‌کند و از این طریق موجب لاغری می‌شود. همچنین ویتامین و مواد معدنی موجود در تخمه باعث افزایش انرژی بدن می‌شود. در مورد خواص هندوانه و دیابت گفته‌اند تخم هندوانه می‌تواند به دلیل کاهش گلوکز خون در درمان دیابت تأثیرگذار باشد، ولی بهتر است قبل از مصرف حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

منبع : دیجی مگ


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 27
:: ارسال شده در: سلامت , اخبار پزشکی ,



نویسنده
نویسنده : Admin
تاریخ : [دوشنبه 26 آذر 1397 ] [ 16:0]
تاریخ
آخرین مطالب ارسالی
 روش های پاک کردن تتو تاریخ : شنبه 27 بهمن 1397
غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟ تاریخ : شنبه 27 بهمن 1397
جدید ترین مدل های مانتو برای عید تاریخ : پنجشنبه 18 بهمن 1397
کینوا یا خاویار گیاهی چیست و چه خواصی دارد؟ تاریخ : پنجشنبه 18 بهمن 1397
چگونه زودتر از خواب بیدار شویم؟ تاریخ : دوشنبه 15 بهمن 1397
خواص روغن بادام تلخ برای پوست ، مو و سلامتی تاریخ : شنبه 13 بهمن 1397
چگونه یک کودک باهوش و موفق تربیت کنیم تاریخ : جمعه 28 دی 1397
ترفند هایی برای تغییر حال و هوای خانه تاریخ : دوشنبه 24 دی 1397
آخرین ارسال های انجمن
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 1714
کل نظرات کل نظرات : 200
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 7
تعداد اعضا تعداد اعضا : 79

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 2,693
باردید دیروز باردید دیروز : 8,625
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 5
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 22
بازدید هفته بازدید هفته : 2,693
بازدید ماه بازدید ماه : 41,098
بازدید سال بازدید سال : 116,021
بازدید کلی بازدید کلی : 1,103,007

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 3.80.38.5
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
RSS

Powered By
UstA
Translate : UstA

logo-samandehi